Як альтернативне джерело вогню з успіхом застосовується газовий пальник. Він має невелику конструкцію, легко вміщується в рюкзак, застосовується для розпалу багаття, приготування їжі, паяння металевих труб та проводів. Виробники пропонують широкий асортимент продукції цього типу. Розглянемо основні види приладів та дізнаємося, як вибрати газовий пальник для конкретних цілей. Якісний товар бренду Hogert в Україні можна знайти на нашому сайті, де представлені різноманітні типи пристроїв за доступною ціною.

В цій статті:

Види пальників

Среди разнообразия моделей выделяют такие разновидности газовых горелок:

  • За способом запалювання – дутьові, інжекційні та дифузійні.

  • По галузі застосування – спеціалізовані та універсальні.

  • За типом балона – різьбові, цангові, проколювані, клапанні.

  • За призначенням – туристичні, різаки, паяльні лампи, газові паяльники. 

Газовый паяльник.

Рекомендації щодо вибору

Принцип роботи пальників незалежно від їхньої конструкції та розмірів однаковий. У балон заправляється скраплений газ під тиском. При натисканні на пусковий механізм випускається тонкий струмінь газової суміші, що підпалюється за допомогою п'єзоелемента. Невеликий струмінь полум'я дозволяє виконувати різноманітні роботи з розігріву та паяння, розвести велике багаття.

Перед покупкою слід:

  • Підібрати оптимальний об'єм балона. Його визначають з урахуванням сфери застосування. Для багаття знадобиться мінімальний обсяг ємності, для професійної роботи на трубопроводах потрібна конструкція помасивніша. Надійні, довговічні прилади представлені у великому асортименті на сайті компанії Hogert.
  • Вибрати газову суміш, визначити витрату палива. Найпопулярнішим видом пального є суміш газів (бутану, пропану, ізобутану) у зрідженому стані, що підвищує час використання пальника. Більшість конструкцій після закінчення палива можна заправляти повторно необмежену кількість разів за умови, що всі деталі та клапани механізму знаходяться у справному стані.
  • Враховувати час автономної роботи. Воно залежить від місткості балона, характеристик горючої суміші, безперервності випуску полум'я.
  • Визначити потрібну масу. Невелика вага приладу не обтяжуватиме руку під час роботи з ним, але його вистачить на дуже короткий час. Об'ємні ємності займуть більше місця у багажнику автомобіля, за вагою будуть дуже значні.
  • Вибрати систему з'єднання газового балона з паяльником чи конфоркою. Найбільш поширені варіанти з різьбовим з'єднанням, але зустрічаються пристрої з цанговим та виносним кріпленням. Також у комплекті може бути порожнистий шнур для роботи на відстані. Конструкції без шлангу мають мініатюрні розміри, зручні та практичні у використанні. Моделі зі шлангом надають більше можливостей та збільшений час дії.
  • Оцінити потужність. Параметри потужності показують час безперервної дії пристрою. Їх поділяють на малопотужні – до 1,5 кВт, середні та суперпотужні – від 3 кВт.

Приємним бонусом стануть додаткові насадки та елементи в комплекті, які підходять для різних робіт (система запалювання, спецконтейнер, запасний балон, перехідник).

Газовый паяльник.

Тепер зрозуміло, як вибрати пальник, орієнтуючись на характеристики приладу. Вони вказані на упаковці. По маркуванню можна знайти інструкцію щодо застосування на сайті виробника, проконсультуватися з менеджером. Співробітники передзвонять клієнтові після заповнення заявки і нададуть інформацію, що цікавить. 

У магазині Hogert можна знайти якісні вироби під будь-які запити із гарантованим сервісним обслуговуванням. Заявка на покупку оформляється за пару кліків, доставка здійснюється швидко за вказаною адресою. Питання, який газовий пальник вибрати в похід або для роботи, можна переадресувати консультанту та придбати необхідний товар за вигідною ціною.

Єдиною умовою для нормального функціонування будь-якого пристрою є регулярне чищення використання очищеного палива.

Питання вибору пальника для будь-якого виду діяльності з величезного асортименту, який пропонують на ринку, не стане перешкодою для успішної покупки.

Який газовий пальник вибрати для паяння

Серед багатьох конструкцій на газовому паливі можна виділити кілька популярних моделей. Пальник для пайки ще називають паяльником. Вони зручні в експлуатації, оснащені додатковими насадками для різних видів роботи, мають невелику вагу. Ця невелика добірка допоможе у питанні, як вибрати газовий пальник для паяння.

Найменування товару

НТ2С500

газовий пальник з п'єзозапалом

НТ2С503

професійний турбогазовий пальник

НТ2С50

паяльна лампа

Вид палива

бутан-пропан,

витрата газу – 96 г/ч,

max t – 1300°С

Пропан

(з п'єзозапалом),

витрата газу – 142 г/ч,

max t – 2800°С

бутан-пропан,

витрати палива – 123 г/ч

Наявність шлангу

Немає 

Є 

Немає 

Потужність, кВт

1,3 

1,7 

Додаткові можливості

в комплект входить запасний картридж;

герметичність забезпечує металевий клапан;

є можливість регулювання полум'я

сумісний з балонами на різьбленні;

працює під будь-яким кутом;

використовується для покрівельних, монтажних та будівельних робіт;

підходить для паяння

пальне подається через проколоту мембрану;

підходить для різних видів робіт у важкодоступних місцях

У питанні, який газовий пальник вибрати для паяння, враховуйте такі рекомендації:

  • Пристрій має бути зручним та добре триматися в руці. Віддайте перевагу невеликим виробам з прогумованою ручкою. Гнучкий шланг забезпечить хорошу маневреність. Його можна підключити до звичайного побутового балона.

  • Пальник повинен мати достатню потужність (від 2 кВт). Чим більше тим краще. Але при цьому збільшиться витрата палива.

  • Регулювання полум'я дозволить виконувати різноманітні роботи та поєднувати різні матеріали.

Тепер не повинно виникнути проблем з тим, як вибрати пальник для відпочинку, приготування їжі в поході, для будівельних робіт і для монтажного паяння. За якісним товаром звертайтесь до спеціалізованого магазину Hogert.