Про гарний набір інструментів мріє кожен домашній майстер та автовласник. Багатьом складно вирішити, який автоінструмент вибрати, оскільки багажник автомобіля не безрозмірний, а СТО та автосервіси зустрічаються не на кожному розі. Проблему з ходовою частиною або двигуном авто, що виникла під час поїздки, не вирішити без відповідних інструментів. Щоб вкладення окупилися, необхідно відповідально поставитися до вибору варіанта як автовласнику, так і домашньому майстру.

В цій статті:

Комплекти інструментів пропонуються професійні та напівпрофесійні різної вартості. Тому вирішувати, який набір інструментів вибрати для машини, слід виходячи також із фінансових можливостей.

На спеціалізованому ринку представлена продукція багатьох брендів з різними технічними характеристиками. Жоден автовласник не захоче купувати дорого неякісні вироби. Отже, необхідно визначитися, якої фірми вибрати набір інструментів, що без відповідних знань та досвіду дуже складно. З подібними проблемами стикаються домашні майстри при необхідності купити інструменти для встановлення та ремонту сантехніки, прокладання електромережі, ремонту меблів та побутової техніки. 

Щоб не помилитися з вибором, необхідно знати, які бувають набори інструментів і чим вони відрізняються, вміти вибрати пристрої для виконання певних робіт. Важливою умовою успішності покупки є правильний вибір постачальника. Наш інтернет-магазин Hogert пропонує інструменти та інше обладнання від провідних світових виробників за найвигіднішими цінами.

Який набір інструментів кращий

Визначитись, який вибрати набір інструментів для авто, простіше, якщо знати різновиди комплектів залежно від функціоналу:

  • Комплекти універсальні або під всі потреби містять інструменти для вирішення професійних і побутових завдань. Комплектація може бути дуже великою (кількість інструментів у кейсі іноді перевищує 200 одиниць) або скромною (10-15 найнеобхідніших існтрументів). Відповідно, відрізняється вартість наборів.

  • Автомобільні набори різної комплектації, що дозволяє підібрати варіант надання автомобілю термінової допомоги у разі ДТП, проведення профілактичних робіт або незначного ремонту (заміна коліс, монтаж сигналізації). Комплектація - визначальний фактор, якщо автовласник шукає набір інструментів для авто, і який краще не знає.

  • Спецнабори із чітко окресленим функціоналом використовуються під час виконання робіт у певних сферах. Такі кейси включають інструменти, які неможливо знайти в інших наборах.

Визначити, який інструмент вибрати для авто або інших робіт, можна лише за умови поінформованості про види та функціонування пристроїв. Для використання у побуті найпопулярнішим варіантом є універсальні кейси різної комплектації.

Набор инструмента.

Який набір інструментів вибрати в залежності від сфери діяльності

За сферою діяльності виділяють кейси для електриків, сантехніків, слюсарів і т. д. Перед тим, як вибрати набір інструментів, слід звернути увагу на призначення пристосувань та характер виконуваних робіт.

Набір для столяра може містити до 160 одиниць, що відрізняються функціями, але мають одне призначення – обробка деревини. У комплекти обов'язково входять молотки, буравчики, бокорізи, різні ключі, а також вузькоспеціалізовані інструменти – фальцгебелі, тесла та стусла, горбачі для вистругування порожнин та зензубелі для зрізування кутів.

Слюсарні набори містять до 40 предметів, призначених для обробки металевих деталей та заготовок. Комплекти для слюсарів включають високоміцні пристрої:

  • затискні та губцеві у вигляді болторізів, кліщів, ключів, кусачок, струбцин;

  • ударні, пилячі та ріжучі типу ножівок, ножиць, зубил, борідок, труборізів;

  • різьбові – мітчики, плашки та фіксатори;

  • вимірювальні (з різними системами вимірювання) та розмічальні типи кутометрів, циркулів, штангенциркулів, транспортирів, кернерів.

Найчастіше кількість інструментів перевищує 40 одиниць за рахунок включення розмірних рядів пристроїв.

Електромонтажні комплекти включають оснащені діелектричними елементами інструменти із ізольованими ручками для захисту електриків від ураження струмом. У професійному наборі може бути до 70 елементів у вигляді плоскогубців, кліщів, електропаяльників, тестерів, бокорізів тощо.

Кількість предметів у кейсах різних виробників відрізняється, потім при виборі слід звернути увагу. У каталозі нашого інтернет-магазину Hogert представлено великий асортимент спеціалізованих кейсів різної комплектації.

Який набір інструментів вибрати для машини

З питанням, як вибрати набір інструментів для автомобіля і не помилитися, стикаються всі автомобілісти-початківці, незалежно від марки і моделі машини. За наявності добре укомплектованого якісними інструментами кейсу автолюбителі можуть суттєво скоротити витрати на оплату послуг майстрів автосервісів та СТО. 

Важливою перевагою наявності комплекту інструментів є можливість самостійно усунути поломку в дорозі, не вдаючись до послуг евакуатора. Якщо автомобіліст знаходиться далеко від великих населених пунктів, виклик евакуатора або мобільних автослюсарів не завжди можливий.

Щоб вирішити, який набір інструментів вибрати для авто, слід визначитися із комплектацією кейсу:

  • Мінімальний автомобільний набір включає до 20 приладів достатніх для усунення дрібних поломок. Стандартно в мінікомплекти входять торцеві головки, гайкові ключі (ріжково-накидні та балонні), набір викруток, перехідники, подовжувачі, тріскачки, комірки.

  • Великі автомобільні набори включають до 180 предметів, необхідних для виконання розвальцювання, відкручування запчастин, ремонту електропроводки та виконання практично всіх робіт з обслуговування авто.

Важливим фактором є наповнення. За потреби можна придбати набір ключів або комплект викруток, а не стандартний кейс.

Коли постає питання, якої фірми вибрати набір інструментів для авто, то слід орієнтуватися на провідні світові бренди, продукція яких давно і добре відома на ринку. Переконатися в тому, який набір інструментів для авто кращий, допоможуть відгуки покупців на сайті інтернет-магазину Hogert.

Якщо автовласник бажає придбати комплекти певних інструментів, приймати рішення, який набір ключів вибрати для авто або які викрутки знадобляться, слід з урахуванням різновиду та модифікації автомобіля. Наприклад, для відкручування коліс на позашляховиках і мінівенах потрібні ріжкові ключі більші. Обслуговування автомобілів великих розмірів потребує відповідних інструментів, що слід врахувати під час вибору.

Набор инструмента.

Важливим критерієм при ухваленні рішення, який вибрати автомобільний набір інструментів, є габарити кейсу (розміри та вага). Сучасні виробники упаковують інструменти в кейси для зручності транспортування та зберігання пристроїв. Чим більше інструментів – тим більше місця він займає. Вироби виготовляються з металу, тому, вибираючи найкращий набір інструментів для автомобіля, слід враховувати вагу комплекту. 

Початківцям автовласникам не рекомендується захоплюватися великими кейсами зі 160-180 предметів, оскільки більшість інструментів не знадобиться. В результаті за відсутності гаража зберігання пристроїв може стати проблемним. У багажниках авто зазвичай возять набори із 20-40 предметів.

Кейси з великою кількістю інструментів підходять досвідченим автовласникам, які вміють самостійно виконувати практично всі ремонтні роботи та технічне обслуговування авто. Крім того, професійні кейси компактністю не відрізняються, тому знадобиться місце для зберігання. Набори високої комплектації за наявності гаража – зручне рішення, що забезпечує доступ до необхідних пристроїв та системне зберігання інструментів.

Набір інструментів для дому: який краще

Майже кожному домовласнику доводиться рано чи пізно задуматися, який набір інструментів вибрати для дому. Якщо при проживанні в квартирі перелік необхідних для виконання ремонтних робіт є значним, то власникам приватних будинків можуть знадобитися практично всі види інструментів – від будівельного ножа до електротестера. Найкраще рішення – універсальний комплект із 180-200 предметів, купити який вигідно можна в інтернет-магазині Hogert від надійного виробника.

Якої фірми набір інструментів краще

Прийняти остаточне рішення, який набір автоінструменту вибрати і від якого бренду може лише сам покупець. Одним з кращих виробників наборів інструментів побутового та професійного класу є бренд Hogert, який виготовляє продукцію з хромованадієвої та хромомолібденової сталі. З вибором допоможе топ наборів інструментів, що регулярно оновлюється, який представлений на нашому сайті.