Від якості проведеного ремонту багато в чому залежить комфорт та затишок подальшого проживання. Важливим етапом ремонтних робіт є максимальна герметизація швів та тріщин. Це допомагає зберігати тепло та не пропускати вологу. Процес закладання всіх стиків проводиться за допомогою монтажної піни, яку можна рівномірно розподілити спеціальним пристроєм - пістолетом. Ця деталь грає вирішальну роль герметизації швів і щілин. Спробуємо розібратися, який вибрати пістолет для піни, щоб максимально швидко та якісно впоратися із завданням ущільнення щілин..

У цій статті:

Який пістолет для монтажної піни краще вибрати

Щоб знати, як вибрати пістолет для монтажної піни, насамперед треба розібратися, як він працює і з чого складається. Цей пристрій незалежно від виробника складається з таких основних компонентів.:

  • ствол - служить для подачі монтажної піни в потрібне місце;

  • курок – необхідний у тому, щоб привести у дію пістолет;

  • рукоятка, за допомогою якої можна комфортно розташувати пристрій у руках;

  • адаптер – складова, яка має різьблення та служить для кріплення балона з піною.

Залежно від конструкції корпусу пістолети бувають:

  • розбірними (можна використовувати багаторазово);

  • нерозбірні (для одноразового використання).

Перший тип чудово підійде для виконання тривалих ремонтів у великих приміщеннях. Нерозбірні інструменти будуть добрим вибором, якщо потрібно просто усунути невелику щілину. Знаючи необхідний обсяг робіт, можна легко визначити, як вибрати гарний пістолет для піни.

Наступним критерієм вибору цього пристрою є матеріал, з якого він виготовлений. У більшості випадків пістолети роблять з:

  • пластика;

  • металопластику;

  • металу.

Для фахівців можливі варіанти металевих пістолетів з тефлоновим покриттям або оцинкованим корпусом. Зручний варіант із використанням міцного пластику, який стійкий до великих навантажень. Дані моделі представлені у великому асортименті у нашому магазині.

За сукупністю всіх факторів пістолети, які застосовуються для ущільнення щілин, можна поділити на професійні та побутові:

  • Для побутових характерна наявність лише ручного керування подачі піни. Їх корпуси бувають напіввідкриті, скелетні та трубчасті.

  • Професійні пістолети комплектуються автоматичними пристроями, що управляють рухом штока. Ці моделі можуть бути електричними, акумуляторними або пневматичними.

За способом подачі піни пістолети бувають ручні та пневматичні. Перші мають просту конструкцію та досить мобільні. Пневматичні працюють за допомогою компресорів та відмінно підійдуть для тривалих ремонтів, витримуючи суттєве навантаження. Якщо визначитися з видом та обсягом робіт, питання, як вибрати пістолет для піни, вирішується легко та досить швидко. Наші фахівці допоможуть підібрати потрібну модель під будь-які завдання.

Пистолет для пены.

Як правильно вибрати пістолет для монтажної піни

Щоб знати, як обрати пістолет для піни, необхідно враховувати багато факторів. До основних критеріїв можна віднести:

  • Матеріал, з якого виготовлений пістолет. Для тривалих робіт чудово підійдуть металеві моделі, а якщо потрібен бюджетний варіант, то варто вибирати вироби із пластику.

  • Характер виконуваної роботи. Чи має бути одноразове використання, тривале застосування, герметизація великого приміщення або просто ущільнення одиночних щілин.

  • Зручність користування. На зручність впливають розміри пістолета, його вага.

  • При необхідності тривалих робіт корпус виробу має бути покритий захисним покриттям.

  • Можливість керування подачею піни, яке необхідне для рівномірного розподілу речовини у всі щілини та тріщини.

Пістолети для монтажної піни дуже потрібні. Вони використовуються при встановленні вікон, дверей та балконів, а також для герметизації всіляких щілин. Особливо важливою характеристикою під час виборів пістолетів є можливість регулювання подачі піни. Від цієї властивості залежить якість швів та ущільнень. Дотримуючись даних порад, ви точно знатимете, як вибрати пістолет для монтажної піни. А ми надамо можливість зробити це просто та бюджетно.

Після успішного вибору пістолета для монтажної піни необхідно навчитися правильно користуватися цим пристроєм. Насамперед слід враховувати елементарні правила безпеки:

  • користуватися засобами індивідуального захисту (маска чи окуляри та рукавички);

  • приміщення, в якому проводяться роботи, має бути провітрюване;

  • вивчити інструкцію з експлуатації піни, а також пістолета;

  • перед встановленням балона, його необхідно струсити;

  • зберігати початий балон таким чином, щоб клапан був зверху.

Правильне використання пістолета залежить від його виду, а також інструкції з експлуатації. Проте існує певний алгоритм дій всім видів пристроїв:

  1. Для кращого зчеплення перед подачею піни необхідно змочити водою щілини і тріщини.

  2. Направити носик балона на місце нанесення.

  3. Якщо пістолет ручний, необхідно повільно натискати на курок для отримання рівномірного шару піни, якщо ж автоматичний, то просто плавно вести пристрій по периметру ділянки, що обробляється.

  4. Якщо напір піни знижується, необхідно підкрутити регулювальний гвинт.

  5. Наносити речовину необхідно від нижнього краю щілини до верхнього.

Знання всіх правил та порад із застосування зробить роботу з монтажним пістолетом не тільки якісною, а й передусім безпечною.

Пистолет для пены.

Якої фірми вибрати пістолет для монтажної піни

Через те, що дані пристрої дуже поширені, існує безліч фірм, які їх виробляють. Щоб знати, як обрати пістолет для піни, необхідно мати уявлення про компанії, які займаються їх виробництвом. Розглянемо наш бренд Hogert разом із іншими популярними компаніями. Для зручності надамо дані у формі таблиці.

Назва компанії

Країна виробництва інструментів

Досвід роботи на ринку

Основні переваги

HOGERT

Німеччина

Більше 10 років

Преміум-якість у поєднанні із демократичними цінами. Постійне покращення технології виробництва. Якість виробів насамперед, і навіть постійна підтримка клієнтів всіх етапах використання продукції. Широкий асортимент продукції, від звичайних побутових, до професійних пістолетів

DNIPRO-M

Україна

Більше 10 років

Вітчизняний виробник із широким вибором виробів. Якість та ціна прийнятні для середньостатистичного покупця

YATO

Польща

Більше 15 років

Спеціалізується на автомобільній техніці. Випускає якісні та дорогі вироби

STARK

Німеччина

Більше 8 років

Основною перевагою є якість продукції


Як бачимо, бренд Hogert досить довго працює на ринку будівельних товарів. Завдяки цьому він має у своєму каталозі великий вибір будівельних виробів, які допоможуть вирішити будь-яке завдання. Гарантовано високу якість продукції, від якої залежить термін експлуатації пістолета для монтажної піни.

Якість ремонту прямо пропорційна якості матеріалів і інструментів, що використовуються. Пістолети для монтажної піни займають важливе місце у цьому процесі. Вони є універсальними пристроями, які допоможуть як у промислових масштабах, так і приватних будинках. Пам'ятайте, що якість товару залежить від його виробника. Вибирайте нашу фірму Hogert, яка порадує надійними та професійними інструментами.